30. haftanın kapanış maçında Beşiktaş, Kayserispor karşısına zirveye ortak olmak için çıktı. Hem üst hem de düşme hattını ilgilendiren maçta, Kayseri oyuna başlar başlamaz 17. saniyede Beşiktaş kalesine ilk şutunu çekti. Bu şutta topun kale direğini yalayarak çıkması Beşiktaş adına şanstı.

Sergen hocanın bu önemli maça orta sahada Necip'le başlaması, yaptığı pas hataları ve dirençsizliğiyle Kayseri'nin orta sahayı rahat geçmesine yolaçtı. Bu aynı zamanda Beşiktaş'ın oyun kurmasını da tamamen engelledi. Gol için bastıran Beşiktaş'ın 28. dakikada Atiba'nın kafa vuruşunu  Kayseri kalecisi Lung'un adeta uzayarak kurtarışı alkışlanacak bir başarıydı.

Süper Lig'in en az gol yiyen 2. kalecisi olan Lung, maça kurtarışlarıyla damga vurdu ve takımının galibiyetinde en önemli rolü üstlendi. Lung, 41. dakikada Burak Yılmaz'ın kafa vuruşunda da kalesini gole kapattı ve ilk devre golsüz berabere bitti.

Sergen hocanın ikinci yarıya oyuncu değişikliğiyle başlayacağı beklenirken, ilk yarının en çok top kaybeden ismi Necip'le devam etmesi ekran başındaki taraftarları da şaşırttı. 50. dakikada Gökhan'ın sırtı dönük Rıdvan'a attığı topu rakip çalınca Kayserisporlu Hasan Hüseyin doğan pozisyonu değerlendirdi ve filelerle buluşturduğu topla takımını öne geçirdi.

Geriye düşen takımı ateşlemek için risk alan Sergen hoca, 62. dakikada oyuncu birden değiştirerek Caner, Enkodou ve Boateng'i oyuna sürdü. Gole dönüşen topun rakibe geçmesinin faturasını da genç Rıdvan'a kesti Sergen hoca. Onun yerine Caner'i alması ise beklenmedik bir hamleydi. Hatta tepki de çekti.

70. dakikada Kayserisporlu Kravets'in kaleciyle karşı karşıya kalmışken kaçırdığı gol, Beşiktaş adına şanstı. 75. dakikada Boateng'in klasını konuşturarak yaptığı asistine, maçın en çok çalışan ve sorumluluk alan ismi olan Atiba'nın zor bir pozisyonda vuruşu, Beşiktaş'a beraberliği getirdi: 1-1

Maça denge getiren golün ardından Beşiktaş'ın kontrolsüz hücumları saç baş yoldurdu. Beşiktaş'ın kalesinde gördüğü golde asıl hatayı yapan Gökhan Gönül'ün 82. dakikada yaptığı faul sonrası gecenin yıldızı Hasan'ın frikik golüyle Kayseri tekrar öne geçti. Bitime çok az bir zamanda gelen bu gol, Beşiktaş'ı tamamen oyundan kopardı. 86. dakikada Kravets'in Beşiktaş'ın ofsayt taktiğini bozup buluştuğu topu filelere gönderince karşılaşmanın da skoru olan 3. gol geldi.

Ligde kalma mücadelesi veren Kayserispor, oynadığı hızlı ve hırslı futboluyla 7 yıl sonra Beşiktaş'ı yenerek 14. sıraya yükseldi ve tehlike hattından uzaklaşarak rahatladı.

Beşiktaş ise bu karşılaşmada 3 puandan çok fazlasını kaybetti. Eğer bu karşılaşmayı kazansa, Galatasaray'ın üstünde yer alacak, kalan maçlarda belki Sivas'ı da geçerek ilk 3'e girecekti. Sergen hocanın anlaşılamayan tercihleri taraftarları bir kez daha hayal kırıklığına uğrattı.

Bu maç, Sergen hocanın hanesine bir "kayıp" olarak yazıldı. Boateng'i kulübede oturtup, oyuna Necip'le başlayan Sergen hocanın, takımdan ayrılacağı kesinleşen Caner'i kurtarıcı olarak oyuna sürmesi kafaları karıştırdı.

Sergen hocanın gelecek sezon Beşiktaş için yeterli bir hoca olup olmayacağı da Kayseri maçının ardından konuşulmaya başlandı. Eğer bazı oyuncuların oynatılması için yönetimden kendisine baskı yapılmadıysa, kendisiyle çelişerek sahaya kafasında kulübü bitirmiş oyuncuları süren Sergen hoca, ayağına gelen büyük fırsatı teperek taraftarına ilk büyük hüsranı yaşattı.