Beşiktaş'ın uzatmalarda güldüğü Kasımpaşa karşılaşması, Abdullah Avcı ve takım için ders niteliğindeydi. Karşılaşmanın ilk çeyreğinde Burak Yılmaz'ın pasıyla kaleye yönelen Atiba'yı düşüren Karim Hafez kırmızı kart gördü ve rakip bir kişi eksildi. Hakem, Atiba'nın "son adam" olduğunu değerlendirerek verdi bu kararı ve VAR da onayladığı için devreye girmedi.

Yeni hocası Tayfur Havutçu ile ilk maçına çıkan Kasımpaşa'nın karşılaşmanın başlarında 10 kişi kalmasıyla Beşiktaş'ın rahatlayacağı düşünülüyordu. Ama beklendiği gibi olmadı. Sanki Beşiktaş 10 kişiydi, Kasımpaşa ise tam kadro sahadaydı. Defans güvenliğini önde tutan Kasımpaşa, karşılaşmanın başından itibaren denediği kontra ataklarından bir tanesini daha geliştirdi ve 24. dakikada Mustafa Pekdemek'in golüyle 1-0 öne geçmeyi başardı. Bu gol, Beşiktaş'ı şoka sokarken, 10 kişi kalan Kasımpaşa'yı oyuna daha da motive etti.

Gol ayakları Kasımpaşa defansını aşamazken, 39'uncu dakikada Gökhan'ın akıl dolu pasıyla golü bulan Caner, Beşiktaş'a da rahat bir nefes aldırdı ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.

Kasımpaşa, ikinci yarıda da oyundan kopmadı. Eksiği kapatmak için herkes koştu ve adeta her futbolcu iki kişilik bir oyun sergiledi. Karşılaşmanın 3'te 2'lik bölümü tamamlandığında, Kasımpaşa ile Beşiktaş'ın kaleyi bulan 10'ar şutu vardı. Bu şutlardan birinin sahibi Koita, 56. dakikada topu Beşiktaş fileleriyle buluşturdu ve Kasımpaşa tekrar öne geçti.

Golün ardından oyuna müdahale eden Abdullah hoca, risk alarak 60'ıncı dakikada Umut'u oyuna sokarak forvet hattına ilave yaptı. Bunda kuşkusuz Burak'ın istenileni verememesi, kaleci ile karşı karşıya kaldığı bir kaç pozisyonu harcaması da etkili oldu.

Abdullah hocanın aşısı tuttu ve Umut Nayır, 71'inci dakikada golü bularak skoru eşitledi. Bu golle birlikte karşılaşma daha da hız kazandı ve git gelli bir oyun seyretmeye başladık. Beklenen gol gelmeyince, Abdullah hoca Güven'i de oyuna sokarak hücum hattına bir takviye daha yaptı.

Karşılaşmanın normal süresinin bitiminde Beşiktaş'ın hücumda kaptırdığı top, iki Kasımpaşalı oyuncu Karius'la karşı karşıya kaldı. Kasımpaşa'nın bu pozisyonu değerlendirememesi, karşılaşmanın da kırılma noktası oldu. İki kez öne geçen Kasımpaşa, uzatma dakikalarında bugüne kadar görülmedik bir atak geliştiren Lens, sıfıra yakın noktadan kaleye paralel bir orta yaptı. Umut Nayır'a sadece dokunmak kaldı ve Beşiktaş 3 puanı uzatma dakikalarında kopardı.

"Atamayana atarlar" sözünü doğrulayan bir karşılaşma izledik ve Beşiktaş bu haftayı da futbol şansıyla kapatarak zirveye tutundu. 75 dakika 10 kişi oynayan ve iki defa öne geçmeyi başaran ancak çok yorulan Kasımpaşa'yı tebrik ediyorum. Kasımpaşa, güzel oyunu puana çeviremedi ama tribünlere keyifli bir maç izlettirdi. Beşiktaş ise kendisine yakışmayan bir oyunla altın değerindeki 3 puanı hanesine yazdırarak galibiyet serisini sürdürdü.

Gecenin güzel tarafı, genç Umut Nayır'ın, Beşiktaş'ın geleceği için de umut vermesiydi.

Abdullah hocanın bu karşılaşmayı takıma ders olarak seyrettirmesi ve Beşiktaş'ın orta sahadaki oyun varyasyonlarını geliştirerek yeni önlemler alması gerekiyor.