Beşiktaş, Süper Lig'de kendisinden üst sıralarda yer alan Alanyaspor, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın puan alamadığı haftada Erurumspor'u 12 puanlık bir maç için evinde ağırladı.

Hoca değişikliği ile İstanbul'a gelen Erzurum, çok katı savunma ve presle başladı maça. Beşiktaş, ilk 45 dakika Erzurum savunmasını aşamadı ve pozisyon üretmekte zorlandı. İlk yarıdaki ilk gol pozisyonu, 39. dakikada kaleci Ersin'in kısa düşen vuruşunun Gome'de kalmasıyla yaşandı. Bu, Erzurum adına kaçan bir fırsat oldu. 

Beşiktaş, bu yarıda kanatları da kullanamadı. Sağ kanatta Rosier'in cezalı olması, takımdaki etkisini gösterdi. Maçın ilk devresi berabere tamamlandı.

Erzurum, ilk yarıdaki gibi çıktı ikinci yarıda sahaya ve katı savunmayı sürdürdü. Kilidi, sağ kanattan bindirme yaparak Erzurumspor ceza sahasına girmek isterken Ömer'in hamlesiyle düşürülen Necip'in kazandırdığı penaltı oldu. 59. dakikada gelen penaltıyı gole çeviren Abubakar, aynı zamanda Erzurum'un da direncini kırmış oldu.

Golün ardından Beşiktaş, ilk devrenin aksine pozisyonlar üretmeye, ardı ardına ataklar geliştirmeye başladı. 63. dakikada Abubakar'la başlayan paslaşma, Mensah'ın taşıyıp N'Kodou'ya "Al da at" der gibi ikramda bulunması ikinci golü getirdi.

Bu golle birlikte Erzurumspor savunma güvenliğinin yerine ofansif futbol oynama çabasına girince karşılaşma daha da hareketlendi ve adeta Beşiktaş resitali izlemeye başladık. 69. dakikada Gezzal'ın sağdan ortasına Vida'nın yaptığı klas vuruş, jeneriklik bir golü de getirdi ve Beşiktaş 3-0 öne geçti. Vida'nın, İbrahimoviç'i anımsatan harika golü, Beşiktaş taraftarını da mest etti.

Bu golün hemen 2 dakika sonrasında Atiba'nın pasını gole çeviren Abubakar, maçın da skorunu belirledi: 4-0

Beşiktaş, 12 puanlık bu karşılaşmada bir maç eksikle 4 sıradaki yerini korurken, rakipleriyle arasındaki puan farkını da azaltmış oldu. Aynı zamanda 4 gollü galibiyetle averaj da düzeltti.

Son haftalarda üzerine koyarak gelen Beşiktaş, herkesin herkesi yenebildiği Süper Lig'de "ben de varım" demiş oldu. Takımın birlikte oyunu ve kadro devamlılığının sağlanması, Sergen hocanın takım şablonunu oturtması da artı kazanımlardı. Ekonomik sıkıntılar çeken kulüpte, Sergen hocanın oyunculara dokunuşu ve takımın eski ruha kavuşmasını sağlaması da ayrı bir başarı.