Bundan 3 ay önce "Medyada Güzel Şeyler De Oluyor" başlıklı bir yazı kaleme almıştım. Özellikle son dönemde elinize kumandayı aldığınızda televizyon ekranlarında gönül rahatlığıyla izlenebilecek program bulmanın çok zor olduğundan ve 360 Tv'de yayın hayatına kısa bir süre önce başlamış olan "Ben Bilirim" adlı yarışma programından bahsetmiştim.

Alper Ateş'in kibar, konuya hakim ve başarılı sunumuyla ekrana gelen "Ben Bilirim" programı için 360 Tv yönetimini, programın yapımcısı Onur İliman'ı ve tüm ekibi tebrik etmiştim. Kalite er ya da geç seyircide karşılığını buluyor. "Ben Bilirim" yarışmasının başarısı çok kısa sürede reyting ölçümlerine de yansımış.

Yaz boyu tüm ulusal kanallar birbirinden ünlü oyuncularla yine bölüm başı milyona yakın bütçelerle yeni dizilerini ekrana sürdü. Reyting konusunda en çok güvenilen isimlerle, bütçeleri dizilere yakın birçok yarışma programı hazırlandı. Yaz boyu ulasal ve tematik kanalların reytinglerini gün gün takip ettim. Ve şunu çok net söyleyebilirim. 2019'un yaz aylarına aldığı reytinglerle "Ben Bilirim" damga vurdu. Özellikle AB grubu seyircide program hep üst sıralarda yer aldı.

Her gün 4 yarışmacıyla yaklaşık 2 saat boyunca ekranda bilgi yarışması yapıp bu başarıyı sağlayabilmek gerçekten çok zor. Türkiye'de uzun yıllardır yayınlanmaya devam eden "Kim Milyoner Olmak İster" programının dışında, reytingi ölçülen kanallarda ne yazık ki bir bilgi yarışması yüksek izlenme oranlarına ulaşamadı. Ben Bilirim'in yaz karnesine bakıldığında seyirciden gördüğü takdir, bu köşede kısa süre önce bahsettiğim gibi bir kez daha medyada güzel şeyler de oluyor dedirtti. Bu başarıda program ekibi kadar programın arkasında duran 360 Tv Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Altuğ Demirel'i ayrıca kutlarım.

Geçtiğimiz günlerde yeni bölümlerinin yayınlanmaya başlamasıyla programa özellikle İstanbul dışından yüksek sayıda yarışmacı katlmaya başladı. Antalya'dan, Kütahya'dan, Erzurum'dan, Samsun'dan gelen yarışmacılar programın başında da sonunda da hem ekibe hem sunucu Alper Ateş'e uzun uzun teşekkür ediyorlar. Bir teşekkür de benden gelsin. Hem yarışmacılarını, hem izleyicilerini hem de beni yanıltmayıp her gün daha da güzel, daha da izlenir bir yarışmayı ekrana getirdikleri için...

Sevgi ve hoşgörü ile kalın.