1 Mayıs işçi bayramı yaklaşınca taksim gündemin en önemli maddesi oldu yine. Neyseki bu sene tartışma yaşanmadan sendikalar ve hükümet arasında uzlaşma sağlandı ve kutlamaların Bakırköy pazar meydanında yapılacağı açıklandı. Taksimde sadece sembolik bir çelenk töreni yapılacak. Disk Genel Başkanı Kani Beko'nun bu yıl Bakırköy pazar meydanında uzlaştıklarını açıklaması ardından İçişleri Bakanı Efkan Âlâ'nın taksim konusunda ısrarcı olmayan sendikalara teşekkür etmesi ile bu yıl kutlamaların sakin ve olaysız geçmesini bekliyoruz.

Peki bu bayramlar neden bayram gibi kutlanmaz da provokatif eyleme dönüşür. 21 Mart Nevruz bayramı, 1 Mayıs İşçi bayramı ülkemizde bazı kesimler tarafından bayram değil sanki devlete baş kaldırma günü gibi algılanıyor da ondan. Bayramı bayram gibi kutlasak provokatörlere fırsat vermesek zaten problem ortadan kalacak.

21 Mart Nevruz bayramının tarihimizde önemli bir yeri vardır. Göktürklerin Ergenekon'dan çıkışı anlamıyla Orta Asya ve Anadolu'da yaşayan Türklerin baharın gelişini kutladıkları bir gündür. Nevruz aynı zamanda yeni bir yıla ve güne başlangıcı sembol eder. Gece ve gündüzün eşit olduğu Miladi 22 Mart, Rumi 9 Mart gününe rastlamaktadır. 1 Mayıs İşçi bayramı ise birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü olarak dünya genelinde kutlanmaktadır. O zaman barış, kardeşlik ve haksızlıklarla mücadeleyi sembol eden bu bayramlarda neden meydanlar savaş alanına dönüyor. Vatanımızın, milletimizin birliği ve beraberliğine göz diken şer odakları, fitneciler özellikle bu bayram günlerinde ortaya çıkıyor etrafı yakıyor, yıkıyor kamu malına zarar veriyor ve her şeyden önemlisi Türk milletini bölmek parçalamak için bu bayram günlerini bir fırsat olarak görüyor.

Bu Bağlamda; Türk milleti olarak devletimizin bu provokatörlerle mücadelesini destekliyoruz. Bizi bölmek isteyen hainlere karşı birlik beraberlik içerisinde olursak aramıza karışan provokatörler amaçlarına ulaşamazlar. 1 Mayıs bunun için milat olabilir diye düşünüyorum. Bence bu sene tüm siyasi parti temsilcileri hükümeti, muhalefeti, sendikalar ve tüm sivil toplum örgütleri işçinin, emekçinin bayramını birlikte kutlasınlar. Türk milletinin milli hassasiyet içerisinde birlik, beraberlik, kardeşlik duygularıyla bir bayramı nasıl kutlayacağını dosta düşmana göstersinler. İşte o zaman devlete başkaldırmak için fırsat bekleyen hainler amacına ulaşamayacaktır.

Bu bağlamda; 1 Mayıs'ın anlamına yakışır bir şekilde dostluk ve dayanışma havasında kutlanmasını istiyorum. Başta işçi, memur ve emekçiler olmak üzere milletimizin bayramını tebrik ediyorum. Önümüzdeki sene Nevruz bayramı ve 1 Mayıs bayramının birlik, beraberlik kardeşlik duygularıyla bayram gibi kutlanmasını temenni ediyorum.