Dünyayı sarsan panama belgeleri geçtiğimiz günlerde şok bir bilgiyle daha gündeme oturdu. Dünya çapında onlarca liderin de karıştığı söylenen yolsuzluk, vergi kaçırma ve kara para aklamayla ilgili Panama Belgelerini kaynak gösteren İsrail İşçi Partisi Genel Başkanı ve milletvekili Isaac Herzog, Suud-i Arabistan Kralı Salman bin Abdülaziz'in Netanyahu'nun seçim kampanyasını finans ettiğini duyurdu.

Kral Salman'ın, Netanyahu'nun seçim kampanyası için geçen yıl 80 milyon dolar verdiği söyleniyor. Panama Belgelerine göre Salman, Mart 2015'te hem Suriye hem İspanya vatandaşı olan Muhammed Eyad Kayali aracılığıyla Netanyahu'ya 80 milyon dolar ulaştırmış. Para, İsrail liderine ulaştırılmak üzere İsrailli milyarder Teddy Saggi'nin Britanya'ya bağlı Virgin Adaları'ndaki bir şirketinin hesabına yatırılmış.

Bu olay nedense Müslüman ülkelerde çok yankı uyandırmadı. Ben henüz Türkiye dahil herhangi bir Müslüman ülkesinde tepkiye rastlamadım. Sosyal medyada İsrail mallarına boykot paylaşımları birbiriyle yarışırken, Arap kralının İsrail Başbakanına hem de seçim kampanyasında harcanmak üzere gönderdiği 80 milyon $ haber değeri taşımıyor anlaşılan!!! Gerçi evindeki klozeti altın kaplama olan Suud kralı Yahudi kardeşine 80 milyon dolarcık yardımda bulunmuş çok mu diye düşünebilirsiniz!

Müslüman kralın parasıyla iktidara gelen Yahudi Başbakanı Müslüman kanı döküyor!

1948 senesinde Filistin topraklarına yerleştirilen işgalci İsrail kadın, erkek, çocuk, kundaktaki bebek ayırt etmeden öldürüyor. İlk kıblemiz Mescid- i Aksa bombalanıp tahrip ediliyor. Bütün bu olaylar dünyanın gözü önünde cereyan ederken; Müslüman Suud kralı İsrail Başbakanı Netenyahu'nun seçim kampanyasının sponsoru oluyor. Yani Müslüman kralın parasıyla İsrail'de seçim kazanan Yahudi Başbakan Müslüman kanı döküyor.

Eğer bu iddialar doğruysa kral Salman acaba bu parayı gerçekten Netenyahu'ya destek amaçlı mı gönderdi? yoksa Filistinli kardeşlerime ve kutsalımız Mescid- i aksaya dokunma ne istersen iste benden mi dedi !!! bu sorunun cevabını dünya üzerinde yaşayan her Müslüman gibi bende merak ediyorum. Suudi Arabistan devleti ve Kral Salman'dan henüz bir açıklama gelmedi. Bakalım Suud kralı bu konuda bizleri ve dünyadaki tüm Müslümanları aydınlatacak bir açıklama yapacak mı ilerleyen günlerde göreceğiz.