Tüm dünyanın merakla beklediği Amerika Başkanlık seçimleri yapıldı ve Amerika'nın 45. başkanı emlak milyarderi Donald TRUMP oldu. Bu sonuç tüm dünyada sürpriz olarak kayıtlara geçmesine rağmen bazı otoriteler ben demiştim TRUMP kazanacak diye gerekçelerini sıralamaya başladı. Ben onlardan değilim Hillarry CLİNTON kazanır diyordum ancak yanıldım.

Donald TRUMP ocak ayında 44. başkan Barrack OBAMA'dan görevi devir alacak ve Amerika ve dünya için yeni bir dönem başlayacak. Tüm dünya liderleri yeni ABD başkanına tebrik telefonu açmaya başladı cicim ayları yeni yıla kadar süreceğe benziyor. Donald TRUMP seçim zaferi sonrası yaptığı "Balkon" konuşmasında tüm Amerikan halkının başkanı olacağını söyleyerek Cumhuriyetçi ve Demokratların artık tek bir amaç için mücadele etmesi gerektiğine vurgu yaptı. Amerikan halkının menfaati için birlik olmalıyız dedi. Dış politikada ise benimle dost olanla bende dost olurum diyerek dünyaya benimle iyi geçinin mesajını gönderdi.

Donald TRUMP siyasetten gelmediği için kendisini bu zamana kadar magazin ve emlak dünyasından tanıyorduk. Zengin müteahhit bir babanın oğlu olarak babasından aldığı 1 milyon dolar para ile Amerika'nın emlak kralı olan ve ilk 400 zengini arasına giren Donald TRUMP seçim kampanyası dönemindeki tarzıyla farklı bir başkan olacağının sinyalini verdi. Cumhuriyetçiler içinde bile çok destek görmemesine rağmen ( Bush ailesi desteklemedi ) öncelikle Cumhuriyetçilerin adayı olmayı başardı ve Hillary CLİNTON'nın karşısına çıktı. Seçim yarışında son dakikaya kadar şans verilmemesine rağmen 9 Kasım sabahına başkan olarak uyandı. Donald TRUMP bu başarısıyla Amerikan tarihine damga vurdu.

Gelelim bizi ilgilendiren kısma TRUMP'lı dönemde Türk- Amerikan ilişkileri nasıl olacak hepimiz merakla bekliyoruz. HİLLARY kazanmış olsaydı dost müttefik iki ülke algısı devam edecek ancak aslında böyle olmadığı gerçeğini dillendirmeye devam edecektik. TRUMP'ın  tavrını net ortaya koyacağını ve açık oynayacağını düşünüyorum.

Mesela sıcak gündem konusu FETÖ lideri Fettullah GÜLEN'in iadesi konusunda eğer olumlu düşünüyorsa hemen harekete geçip "FETO"'yu paketleyip " ÖCALAN "gibi bize iade edeceğini düşünüyorum. Ancak olumsuz bir düşüncede ise iade etmeyeceğim ben bu teröristi "BOP" İdealim için kullanacağım derse ülkesinde korumaya devam edecektir. TRUMP'ın bu konuda net bir tavır ortaya koyacağını düşünüyorum. Şu ihtimali de belirtmek isterim TRUMP Ocak ayında görevi devir alacağı için FETÖ Kanada ya da başka bir ülkeye kaçarsa, OBAMA yönetiminde gerçekleşen bir olay beni ilgilendirmez diyebilir bakalım süreci bekleyip göreceğiz.

Onun dışında Türk- Amerikan ilişkilerinde yakın zamanda çok farklılık olacağı kanaatinde değilim. Türkiye açısında değişen ne oldu derseniz dost görünüp arkadan iş çeviren biri yerine ne olduğunu açık ve net ortaya koyan biri arasındaki farkta gizli diyebilirim.

"TRUMP başkan seçildikten sonra bir sosyal medya geyiği...

"Kadir Mısıroğlu açıkladı beyler; Donald TRUMP gizli Müslümanmış gerçek adı Davud Turan'mış vay be Amerika Başkan'ı bir Müslüman hamdolsun Amerika bizimdir artık."