Ne zaman ve nasıl gidilir?

Tunus hem çöl hem de Akdeniz iklimine sahip olan bir ülkedir. Bu nedenle eğer ülkeye deniz tatili için gidilecekse yaz sezonu tercih edilmelidir. Eğer ülkedeki çöl bölümü ziyaret edilecekse de ülkeye gitmek için en ideal ay kasım ayı olmaktadır.

Tunus’a ulaşım kolaydır. Her şeyden önce bu ülkeye giderken aktarma yapılmasına gerek yoktur. Yaklaşık olarak üç saate yakın bir sürede Tunus’un başkentine direkt olarak gidilebilmektedir. Ülkeye direkt olarak yapılan uçuş seferleri olsa da bazı kişiler aktarma yaparak da gitmeyi tercih etmektedir. Ayrıca Fransa, İtalya ve Malta’dan ülkeye feribot seferleri düzenlenmektedir.

Nerede Kalınır?

Ülkede konaklama yapmak için çok fazla seçenek bulunur. Ancak buradaki püf nokta, otel markasının uluslararası olmasıdır. Yani ülkedeki yerli oteller tercih edildiğinde beklentilerin daha altında bir hizmetle karşılaşılabilir. Konaklama fiyatları ülke genelinde uygun seviyelerdedir. Ancak bu durum elbette istisna barındıran bir durumdur. Ülkenin başkentinde konaklama olanakları daha sınırlı bir haldedir. Konaklama konusundaki bolluk daha çok turistik yerlerde var olmaktadır. Otel dışında ülkede konaklama yapılacak Bedevi çadırları bulunur. Bu çadırlarda kalmak hem farklı hem de ilginç bir deneyim olabilir.

Gezilecek yerler

Afrika’nın incisi olarak bilinen Tunus, çöl sarısıyla Akdeniz mavisinin birleştiği bir ülkedir. Bu topraklarda tarihin en büyük imparatorlukları binlerce iz bırakmıştır. Haliyle de bu topraklarda oldukça zengin eserler yer almaktadır. Tunus aynı zamanda muhteşem sahilleriyle de anılan bir ülkedir. Ülkedeki sahiller, Sahra Çölü, antik kalıntılar, renkli şehirler ve pazarlar, kültürel geçmiş ve mimarinin en güzel örnekleri gelen ziyaretçileri büyüler niteliktedir. Tunus, küçük yapısına rağmen aranılan her şeyi sunan bir ülkedir. Ülkede gezilecek yerlerden birisi Bordo Ulusal Müzesi’dir. Burası, Tunus tarihinin izlerini yansıtan oldukça önemli bir yerdir. Öyle ki bu kurum, ülkedeki arkeolojik kazıların neredeyse bütün buluntularına ev sahipliği yapmaktadır. Müzede ‘’Mavi Kuran’’ gibi ünlü eserlere, seramik koleksiyonlarına, Roma İmparatorluğu’na dair koleksiyonlara, heykellere ve daha pek çok kıymetli esere yer verilmiştir. Tunus seyahatinde mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir.

Sidi Ukba Ulu Camii, ülkenin en meşhur ibadethanesidir. Kayrevan Ulu Camii veya Seydi Ukba Ulu Camii diye de bilinmektedir. Bu cami, İslam mimarisine ait olan en gösterişli ve en tarihi yapılardan biridir. 670 yılında inşasına başlanan cami 720 senesinde tamamlanmıştır. Ayrıca camiye dokuzuncu asrın sonuna dek sürekli eklemeler yapılmıştır. Tunus’un en önemli tarihi yerlerinden bir tanesidir. El Kantaoui Limanı, ülkede görülecek başka bir yerdir. Burası Susa isimli turistik merkezde yer alan bir limandır. 1979 senesinde inşa edilmiş olan ve çok amaçlı bir kullanıma sahip bulunan yapay bir limandır. Liman; yamaç paraşütü, golf ve su kayağı gibi çeşitli aktivitelere ev sahipliği yapmaktadır. Sousse Medina, 800-909 yıllarında oluşturulmuş olan tarihi bir kasabadır. Burası Arap-Müslüman şehirciliğini yansıtan en iyi bölgelerdendir. Bölgedeki dini yapılar, şehrin surları ve diğer yapılar mutlaka görülmelidir. 1951 senesinde kurulan Susa Arkeoloji Müzesi de ülkede görülecek bir diğer noktadır. Burası, dünyadaki en büyük ikinci mozaik koleksiyonlarının ev sahibidir. Tarih meraklıları için harika bir yer olan bu müze, MÖ yedinci yüzyıldan MS ikinci yüzyıla dek olan zengin öğelere sahiptir. Ayrıca müzede yer alan heykeller de oldukça ilgi görmektedir.

Devamı haftaya…