Kadına şiddet ülkemizde hız kesmeden devam ediyor. Ünlüsünden ünsüzüne her gecen gün yeni bir kadına şiddet haberiyle uyanıyoruz. Ünlüler dünyasında olunca bu kadına şiddet haberlerine biraz daha fazla şaşırıyoruz. Ama sonuçta şiddeti yapan veya uğrayan kişinin ünlü olmasının bir önemi yok. Şiddet şiddettir. Fakat bugün ki şiddet olayında bir şeyi fark ettik. O da neredeyse bu seferki şiddet uygulayan kişi bir ünlü ve bakıyorum da kimsenin çıtı çıkmıyor. Adamına göre muamele... Çifte standartlığı açık ve net görüyoruz.

Şiddeti uygulayan ünlü isim Ozan Güven. Ünlü olması nedeni ne olursa olsun bir kadına şiddet uygulama hakkı vermez. Ama bakıyorum da bu seferki kadına şiddet haberine kimsenin sesi çıkmıyor!

Gelin yaşananlara bir göz atalım;

Sermiyan Midyat'tan sonra Ozan Güven de sevgilisini darp etti. Oyuncu, geçtiğimiz günlerde sevgilisi Deniz Bulutsuz'a şiddet uyguladı. Yaşanan kavgadan sonraki süreçte zor günler geçiren ve psikolojik destek aldığını söyleyen Bulutsuz, yaşadığı korku dolu anları tek tek anlattı. "Ozan Güven tarafından kendi evinde bir saatten fazla süren ağır fiziksel şiddete maruz kaldım. Şiddet gördüğüm sırada evden çıkmama izin vermeyerek canıma kasteden, fiziksel ve duygusal şiddetin sorumlusu olan Güven'e karşı hukuki haklarımı sonuna kadar savunacağım" dedi. Daha sonra olay mahkemeye taşındı. Mahkeme, Ozan Güven'in 2 ay süreyle mağdura yönelik şiddet tehdidi, hakaret ve aşağılamayı içeren söz ve davranışlarda bulunmamasına, ayrıca iletişim araçlarıyla rahatsız etmemesi ve bulunduğu konuta yaklaşmamasına karar verdi. Daha sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak "darp" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlamasıyla Güven'den şikâyetçi olan Bulutsuz, şiddet gördüğüne dair fotoğrafları da savcılığa delil olarak sundu.

Tüm bu yaşananlardan sonra az sayıda kişinin sesini duyabildik. İşte o duyarlı isimler ve yorumları:

Milyonların sevgilisi Demet Özdemir ve Hazal Kaya sosyal medya paylaşımlarıyla Deniz Bulutsuz'a destek verdi. Özdemir, Instagram sayfasına şöyle yazdı: "Bu nasıl bir vicdan, nasıl bir insanlıktır! Bizler bu kötü günleri Deniz'e destek olarak geçirmeye çalışıyoruz. Fakat o gece yaşadıklarını aklından çıkarmanın, anne ve babasının yüzlerinde gördüğümüz üzüntü ve korkuyu yok etmenin hiçbir yolu yok." Hazal Kaya da Deniz Bulutsuz'un açıklamasını kendi sayfasında paylaşarak altına şu notu düştü: "Ne yazacağımı bilemiyorum. Bir saatten fazla fiziksel ve duygusal şiddet uygulamak nedir aklım almıyor. Umarım çabucak iyileşirsin Deniz. Çok üzgünüm."

Bu kadar az sayıda insanın cılız sesinin çıkmasına çok şaşkınım. Geçmiş zamanlarda yaşanan kadına şiddet olaylarında ciddi bir kitle olurdu, şimdi nerede bu insanlar? Bakıyorum da herkes üç maymunu oynuyor!!!


Sevgi ve hoşgörü ile kalın.