Beşiktaş, Sivas'ın ardından Erzurumspor'u da mutlu ederek evine uğurladı. Erzurum'dan 3-2'lik yenilgiyle dönen ve hava şartları ile rotasyon bahanesine sığınan Beşiktaş, kendi evindki rövan karşılaşmasında da aynı skorla Dadaşlara boyun eğmek zorunda kaldı.

Erzurum, Vodafonpark'ta hakemin başlama düdüğü çalmasından 30 saniye sonra golü bularak Abdullah Avcı'nın hanesine yeni bir rekor daha yazdı. Dünyanın başka bir ülkesinde Beşiktaş kalibresinde bir takımın 30 saniye içerisinde gol yediği olmuş mudur bilemiyorum.

Şok golün ardından ardı ardına atak geliştiren Beşiktaş, 33'üncü dakikada Diaby'nin ayağından beraberlik golünü buldu. Yine Diaby'nin şutu filelerle buluştu ama VAR ikazıyla iptal edilince ilk yarı beraberlikle bitti.

İkinci yarı Beşiktaş'tan reaksiyon beklenirken, Erzurumspor Emrah ve Sissoko'yla oyuna başlayarak orta sahayı elinde tutmaya çalıştı. 62'inci dakikada oyuna giren Burak, 2 dakika sonra fileleri havalandırarak Beşiktaş'ı öne geçirdi. Golün ardından baskıyı artıran Erzurum, 2 dakika sonra Sissoko'nun ayağından gelen mükemmel golle beraberliği sağladı.

Galibiyeti 2 dakika muhafaza edebilen Beşiktaş, taraftarını kahrederken sahaya Atiba ve Burak olmadan çıkarılan takım da "ihanet" gibiydi. Abdullah hoca, Erzurumspor'un verdiği futbol dersini izlerken 71. dakikada kalesinde 3'üncü golü gördü. Oğuzhan'a karşılaşmanın son dakikalarına kadar sabreden Abdullah hoca, Atiba'yı hatırladı ve sahaya sürme becerisini (!) gösterdi ama bu boş bir hamle olarak kaldı.

Karşılaşmanın ardından tribünlerin "istifa" sloganlarına "Taraftar haklı" diye cevap veren Abdullah Avcı, eğer bu hakkı teslim etmezse bunun tek izahı vardır: Tazminatı kurtarmak...

Eğer Avcı camiaya verdiği zararın bedelini ödeyip istifa etmezse Başkan Ahmet Nurçebi gereğini yapmalı. Süper Lig liderine yenilerek şampiyonluk iddiasından uzaklaşan Beşiktaş, kupadan da elenerek sezonu kapatmış oldu. Milyonlarca taraftarın da umutları karardı. Sivas'ın ardından Erzurum'un verdiği hocalık dersini izlemekle yetinen Abdullah hoca, tesisler yerine evine gönderilmeliydi.

Peki, bu saatten sonra takımın başına kim geçecek? Beşiktaş'ın evladı Sergen Yalçın ya da Biliç bu kötü gidişi durdurabilecek isimlerdir. Oğuzhan, Karius, Güven ve Roko gibi oyuncular artık Beşiktaş formasını hayal dahi edememeli.

Mali durum transfer yapmaya elvermiyor evet, ama formanın hakkını vermekten çok uzak olan bu oyuncular yerine gerekirse altyapıdan genç oyuncular kadroya alınmalı.

Erzurumspor top çevirirken, "oley" çeken taraftarın çilesini, ızdırabını anlamalı ve Başkan Nurçebi artık Abdullah Avcı'yı evine göndermek için gereken adımları atmalı.