Beşiktaş, evinde Braga karşısında sezon başından bu yana seyrettiğimiz klasik berbat oyununu oynamaya devam etti. Yan toplarla kendi sahasında atağa hazırlanır gibi yapan, ileri doğru rastgele atılan toplarla gol arayan Beşiktaş, Braga'nın organize atağı sonucu 37'inci dakikada 1-0 geriye düştü. Braga golü atana kadar takıma destek veren taraftar, şok golle adeta buz kesti.

İlk yarıyı 1-0 geride kapatan Beşiktaş'ta, Abdullah Avcı aynı takımı ikinci yarıda sahaya sürdü. Haliyle oyunda da bir değişiklik olmadı. Pas hataları, anlamsız top kayıpları taraftara adeta saç baş yoldurdu. Abdullah Avcı, Beşiktaş karnesini 10 üzerinden 0'la kapattı Avrupa Kupası maçında da. Oyun disiplininden uzak olan ve tek bir çalışılmış organize atağı olmayan takıma Abdullah hocanın katkı vermediği Braga karşısında bir kez daha ortaya çıktı.

Gerçi bu tablonun tek sorumlusu Abdullah hoca değil. Kulübü borç batağına gömüp, kulüp çalışanları ile futbolculara ödeme yapamaz hale getirdikten sonra kaçan Fikret Orman'ın enkazı var ortada. Vasatın altında bir takımla Abdullah hocanın bundan fazlasını yapması mümkün mü, elbette tartışılır.

Yeni Başkan Ahmet Nur Çebi'nin, Abdullah Avcı'yla Ocak ayına kadar devam etmek istediğini açıklaması da mali tablodan kaynaklanıyor. Önceliği, futbolcu ve çalışanların birikmiş alacaklarını ödemeye veren yönetimin, Avcı'yı görevden alarak yeni bir mali yük getirmek istemediği görülüyor. Taraftarın giderek kulübe desteğini çektiği, Süper Lig ve Avrupa Kupası'nda ardı ardına alınan başarısız sonuçlar karşısında Abdullah Avcı'nın etik davranarak kendisini daha fazla hedefte tutmaması, etik davranarak istifa etmesi en şık çözüm olacak.

Beşiktaş, Avrupa Kupası'nda seri başı olarak dördüncü torba takımlarla yarışıyor. Bu takımlar karşısında alınan yenilgi, çok değil daha 2 yıl öncesini hatırlatıyor insana. Şenol Güneş, 2 yıl önce Şampiyonlar Ligi'nde rekorlar kırarak grup lideri olarak çıkarmıştı Beşiktaş'ı. O takımı dağıtan, Şenol hocayı da Beşiktaş'tan soğutarak gitmesini sağlayan Fikret Orman, bugünkü tablonun tartışmasız tek sorumlusudur.

Umut Nayır'ın 70'inci dakikada attığı golle umut vermesi, takımı da tribünleri de ateşledi. Ancak 2 dakika sonra kazanılan penaltıyı, tuhaf bir atışla kaçıran Adem Ljacic, tüm umutları tükettiği gibi taraftarın da büyük tepkisini çekti. O dakikadan sonra taraftar, oyuna sonradan giren Umut ve Kartal'ı ayaklarına her top gelişte alkışlarken, diğer oyuncuları protesto etti.

Şanssızlık yanında beceriksizliğin de bariz şekilde görüldüğü karşılaşmada pas ve kademe hataları arttı ve ardı ardına Braga ataklarını seyrettik. Futbolcuların da seyrettiği 3 net gol pozisyonundan birini gole dönüştüren Braga, Beşiktaş karşısında kazandığı zaferi kutladı sahamızda.

Takımın genel görüntüsü, futbolcuların rastgele oyunu, Galatasaray derbisi için de umut vermedi. Avrupa'da 3 karşılaşmada 0 çeken, Süper Lig'de ise bir türlü toparlanamayan Beşiktaş'ın, ilk yarıyı çok iyi bir yerde bitiremeyeceği ve kayıp bir sezon yaşayacağı artık ortada.

Fikret Orman kaçarcasına bırakıp giderken, bıraktığı enkazda teknik direktörlüğünü tartışmalı hale getiren Abdullah Avcı, taraftarın daha büyük tepkisini çekmeden bir an önce bırakıp gitmeli. Beşiktaş, gelecek sezonu şimdiden planlayarak enkazdan çıkmanın yollarını aramalı.