2016 yılında Türk sineması renkli, rekabeti bol bir sezon geçirdi.

Sahnelerin başarılı ismi Murat Boz da sinemayı çok sevdi. Murat Boz sahnedeki başarısını beyaz perdeye de taşımasını bildi. 2016 yılının son ayında" Dönerse Senindir" adlı sinema filmi ile çok konuşulan isim oldu. Murat Boz bu filmde İrem Sak, Yasemin Allen ile beraber rol aldı. Romantik komedi olarak beyaz perdede yerini aldı. Murat zaten son derece mütevazi beyefendi bir adam. Bana göre adam gibi adam. Hal böyle olunca bu adamlığı, beyfendiliği ve samimiyeti de halka geçiyor. Onun gibilerin başarısız olması bana göre zaten imkansız.

Yine 2016 yılının son ayında komedi türünden sempatik sanatçı Gupse Özay'ın yazdığı ve oynadığı "Görümce"  adlı  filmi Türk sinemasında beyaz perdede yerini alan filmlerden biriydi. Gupse Özay, kendi filminde  Buğra Gülsoy ve Eda Ece ile beraber rol aldı. İyi bir arkadaşım olarak Gupse, şöhretin şımartmadığı şeker gibi bir insandır. Gerçekten çok yetenekli, aklı başında, Türk sinemasının önemli kadın artistlerinden biridir. Gelecekte yıldızı çok daha fazla parlayacak önemli bir oyuncudur.

2016 yılının en çok konuşulan ve sürpriz gişesi ile dikkatleri üzerine çeken film ise" DAĞ" oldu. Bu film, ülkemizde 2016 da tatsız terör olayları yaşanırken vizyona girmesi bütün dikkatleri üzerine çekmesine ve kayde değer bir gişe yapmasına neden oldu. Film aynı zaman da sinema adına da lezzetli bir yapım. Ama herşeyden önce filmin çekilmesi ve vizyona girmesi zamanlama adına  çok doğru  olmuş.

Bir başka komedi filmi 2016 yılına ait" Çakallarla Dans" Türk sinemasının bir başka komedi filmiydi. Bu filmde  Şevket Çoruh, İlker Ayrık, Timur Acar üçlüsü rol aldı.

2016 da  Türk sineması adına beyaz perdeye yansıyan o kadar çok film çekildi ve vizyona girdi ki yazmakla bitmez. Ama çoğu film beklenen gişeye ulaşamadı.

Sinemacılar filmleri vizyona girmeden önce bir çok matematiksel hesaplar yaparlar.  Bunlardan en önemlileri gişe garantili, magazin değeri yüksek olan sanatçıların filmleriyle aynı haftaya hatta aynı aya denk gelmemesine dikkat ederler. Bazı ünlülerde özellikle filmlerini aynı haftaya çakıştırırlar. Bu çakıştırmadan doğacak magazin haberleri filmlerine ayrı bir PR değeri katar.

Özellikle  Cem Yılmaz, Şahan ya da Mahsun Kırmızıgül, Özcan Deniz gibi isimler  her zaman gişe garantileri olan isimlerdir.

Aynı haftaya denk gelse de magazin basınında bu rekabet haber olarak çok yer alacağından PR değerleri de yüksek oluyor.

Hazır adını anmışken Mahsun Kırmızıgül'ün   2017 yılının bu  ilk ayında vizyona girecek bir filmi hazır. Biraz kendisinden ve filmden bahsedeyim. Sahneleri yıllar önce sinema aşkı ile bırakmıştı.

Açıkcası başta ben olmak üzere bu kararı ile herkesi üzmüş ve şaşırtmıştı. Kendisi oldukça yakın mesaim olmuş sevdiğim bir sanatçıdır. Birlikte çok seyahatlerimiz ve bir çok özel röportajlarım olmuştur.

Sahnesini takip ettiğim yıllarda mutlaka sahnede şarkısını yarım kesip bana laf atardı. Espirili tarafıda oldukça güçlü biridir. Gördüğünüzün dışında, perde arkasında çok eğlenceli bir mizacı  vardır.

Kendini sinemaya verdiği yıllardan bugüne kadar  birbirinden iddialı filmler yaptı. Sahnede olduğu gibi sinema dünyasında da kendini kanıtladı.  Bu ay yeni filmi "Vezir Parmağı" vizyona girmek için gün sayıyor. Yönetmenliğini yaptığı 'Vezir Parmağı' filmine aynı zamanda 'Tavuklarım Var' adında şarkı yazan Mahsun Kırmızıgül, şarkının klibindeki dansıyla renkli görüntüler sergiledi.

Onu bu filmin de yönetmenliğinin dışında hamal rolünde oynarken de göreceğiz. Şimdiden hem kendisinden hem de vizyon için gün sayan filminden çok konuşulmaya başlandı bile.

2017 yılında ilk vizyona giren film ise "Çalgı Çengi İkimiz" (Çalgı Çengi 2) oldu.  Bu filmde Ahmet Kural, Murat Cemcir ikilisine bir usta oyuncu eşlik ediyor. O da Rasim Öztekin.

2017 yılın da Türk sineması şimdiden 2016 yılında olduğu gibi hızlı ve rekabetin bol olacağının sinyallerini veriyor.

Türk Sinemasının bütün filmlerinin gişesi inşallah bol olur.

Sevgi ve hoşgörü ile kalın